Швейцарската полиция използва водни оръдия, сълзотворен газ и шокови гранати

...
Швейцарската полиция използва водни оръдия, сълзотворен газ и шокови гранати
Коментари Харесай

Водни оръдия и шокови гранати срещу протестиращи камерунци в Женева

Швейцарската полиция употребява водни оръдия, сълзотворен газ и шокови гранати против камерунските протестиращи пред централата на Организация на обединените нации в Женева в събота, когато тълпата се втурна към първокласен хотел, в който беше президентът на Камерун.

 © БГНЕС
Около 250 стачкуващи, които желаят да се постави завършек на ръководството на президента Пол Бия, бяха разпръснати от десетки служители на реда, доста от които в снаряжение за битка с вълнения, подкрепени от бронирани транспортни средства.

Протестът мина в принуждение, когато тълпата, мнозина от участниците в която бяха със флагове на Камерун, стартира да се доближава към хотела на Бия, на към 500 метра от площада пред Организация на обединените нации, където се бяха събрали.

Репортер от Агенция Франс Прес стана очевидец по какъв начин служители на реда удрят и ритат протестиращ на земята.

86-годишният Бия " продължава своята тирания в продължение на съвсем половин век ", съобщи съорганизаторът на митинга Робърт Ванто, който е живял в заточение три десетилетия.

" Ние сме тук, с цел да желаяме Камерун да бъде позволен да влезе в актуалната демократична епоха, " сподели той пред Агенция Франс Прес пред европейския щаб на Организация на обединените нации преди митинга.

Разрешение за митинга е било издадено от швейцарските управляващи, само че обсегът на изявата беше стеснен. На протестиращите не се позволяваше да се доближават до петзвездния хотел Интерконтинентал, където се твърди, че Бия е отседнал от неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР