Швейцарската мултинационална компания "Нестле" има приятна изненада за любителите на

...
Швейцарската мултинационална компания "Нестле" има приятна изненада за любителите на
Коментари Харесай

Нестле пуска шоколад без добавена захар

Швейцарската мултинационална компания "Нестле " има приятна изненада за феновете на шоколада по света. Това е новият "Шоколад от какаов плод " без добавена захар със 70% наличие на какао. Така потребителите ще могат да се любуват на сладкото прелъщение без да изпитват виновност, че употребяват нездравословни за организма субстанции.

Базираната в швейцарското градче Веве хранителна компания е намерила метод да сътвори шоколад без да прибавя каквото и да било количество захар, употребявайки като естествен подсладител отпадъчния материал от какаовите растения. Това е бялата месеста част, обвиваща какаовите зърна, която производителите трансформират в сладка пудра по специфична патентована технология. Тя ще бъде употребена за производството на шоколадовите блокчета kitKat със 70% черен шоколад по нова рецепта, която не съдържа никаква захар. Продажбите на новия десерт ще стартира през есента в Япония, а през 2020-а той ще бъде препоръчан и на международната публика. В Япония сладкото прелъщение ще може да се откри в осем шоколадови магазина - три в Токио, три в Осака, един в Кавасаки и един в Хирошима.

В особено известие за пресата на 16 юли "Нестле " показа новия шоколад като артикул "с натурална наслада и киселинност ", идваща от използването на какаовите зърна и пулп ". Компанията пуска и нов какаов сок с лайм, също с какаов пулп, който ще се появи още на 18 юли в магазина за шоколади KitKat, намиращ се на най-скъпата първокласна улица "Гинза " на японската столица. Шоколадът от какаов плод ще коства 400 йени (грубо 3.70 щ. долара), а какаовият сок - 750 йени (6.93 долара).

В особено телефонно изявление за организация "Блумбърг " Александър декор Майо - началник на шоколадовия бизнес на Нестле ", съобщи, че компанията може да употребява същия развой за производството на млечен или на бял шоколад в бъдеще.

Фирмите от хранителния и питейния бизнес са под мощен напън от потребителите и от държавните управления да създават по-здравословни артикули поради възходящия брой болни от нервни разстройства и диабет. В този смисъл изобретението на "Нестле " може да ускори лидерската му позиция в сектора. Компанията осведоми, че е внесла документи да патентова процеса, който създава от три години. Новият мрачен шоколад със 70% какао ще съдържа с 40% по-малко захар спрямо множеството сходни блокчета.

"Нестле " заяви за първи път през 2016-а, че фирмените откриватели търсят метод да трансформират захарната конструкция и да я заменят единствено с натурални съставки. През март 2018-а компанията пусна десертите Milkybar и Wowsomes в Ирландия и във Англия - първите шоколадови блокчета, употребяващи новата технология за редукция на захарта с най-малко 30 %. В Съединени американски щати "Нестле " продаде през предходната година бонбонения си бизнес на Ferrero (производителят на Nutella) за 2.8 милиарда щ. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР