Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че е

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че е
Коментари Харесай

Федерер няма търпение да играе отново на клей

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер показа, че е удовлетворен от решението си още веднъж да играе на червени кортове след тригодишна пауза. За последно Маестрото игра на тази настилка през май 2016 година в Рим.
 Легенда в тениса разкри тайната за триумфа на Джокович, Федерер и Надал
Сега той ще направи завръщането си на клей тази седмица в шампионата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, където има на сметката си три трофеи.

Федерер ще стартира непосредствено от втория кръг на конкуренцията и ще се изправи против Ришар Гаске който в профил Алехандро Давидович Фокина с 7:5, 7:6(5).

" Щастлив съм от решението, което взех през декември, когато почувствах, че още веднъж желая да играя на клей. Смятам, че то е вярно. Не съм съжалявал по време на подготовката ми за сезона на алено. Радвам се, че съм в Мадрид и съм удовлетворен, че още веднъж ще играя на тази настилка.

Отне ми известно време да привикна с разиграванията, с конструирането на точките, тъй като на алено се играе повече от главната линия, има опция топката да се повдига повече, да се употребяват по-остри ъгли. Ще бъде забавно и занимателно, само че никога и прекомерно изискващо.

В никакъв случай нямам огромни упования. Но в това време знам, че всичко е допустимо. В Мадрид кортовете са малко по-бързи. Ще бъде забавно да забележим по какъв начин ще се развият нещата ", сподели Федерер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР