Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер прие достойно загубата

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер прие достойно загубата
Коментари Харесай

Федерер: Не трябваше да освиркват Зверев

 Зверев отстрани Федерер и се класира за финала в Лондон
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер одобри почтено загубата от Александър Зверев на 1/2-финалите на финалния шампионат в Лондон. Маестрото отбрани германеца след неприятната преживелица във втория сет.

При тайбрека младият състезател с съветски корени спря да играе, откакто едно от момчетата, които подават топките, изпусна топката и изиска точката да бъде преиграна. Осъзнал, че може би не е доста прав той се извини на мрежата на Федерер след края на мача, а по-късно и в интервютата сервира извиненията си към своя съперник и всички почитатели обществено, защото бе съществено осривкан от публиката.



" Разбирам, че има хора, които са разочаровани от този резултат, само че и аз не различавам в тази ситуация. И аз съм отчаян. Не ми харесва когато обаче публиката освирква играчите. Тенисистите взимат драговолно тези неща.

Съжалявам, че това се случи, защото Саша не заслужаваше такова отношение. Той няма защо да ми се извинява. Изигра в действителност прелестен мач и си заслужи успеха.

Зверев ми се извини на мрежата, само че в действителност нямаше защо да го прави. Пожелавам му шанс на финала. Не мисля, че е направил нищо неприятно. Мисля, че съдията трябваше по-скоро да изясни на почитателите какво се случва в този миг, с цел да схванат добре. Това са неща от играта.

Да, това е неприятно, само че пък какво да се прави. Сигурен съм, че на другия ден всичко ще бъде наред и ще бъде забравено. Аз персонално нямам самообладание да стартира новата година в Австралия. Знаете, че в последно време играя доста мощно в Мелбърн и се надявам и този път да е по този начин.

Може би през сезона изгубих малко неуместно няколко мача, само че като цяло си мисля, че втората половина на годината бе по-добра за мен. Сега обаче съм тук, малко съм отчаян, тъй като бях покрай по-добро показване, само че не преставам напред ", сподели Федерер.

Иначе през днешния ден не преди 20:00 часа българско време Зверев и Новак Джокович ще се изправят един против различен на финала на шампионата. Двамата ще се изправят в четвъртия си директен конфликт. Преди дуела Джокера има преимущество от 2:1 победи. Това ще бъде и втори техен мач единствено в границите на няколко дни, откакто сърбинът победи германеца в груповата фаза на конкуренцията без особени компликации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР