Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер няма търпение за

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер няма търпение за
Коментари Харесай

Федерер: Тревната настилка откроява моите силни страни и скрива слабостите ми

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер няма самообладание за започва сезона на трева. Маестрото счита, че тази настилка откроява мощните му страни и скрива слабостите му.
 Федерер даде скъпи препоръки за осъществяването на сечен бекхенд (видео)
Утре Федерер ще взе участие за 17-и път в шампионата от сериите АТР 500 в Хале. Швейцарецът има девет трофеи от конкуренцията, а предходната година загуби финала от младока Борна Чорич. Сега Маестрото ще се изправи против Джон Милман в първия кръг.

" Напрежението е огромно върху мен, защото сезонът на тревни кортове, е извънредно къс. Нужно е да имам цялостна изясненост какво желая да реализира. Да играя още в първи кръг с Джон Милман, няма да ми е елементарно, с оглед наши срещи в предишното. 

Чувствам се ужасно, почтено казано. Много съм удовлетворен от това, че ще играем на трева, без значение от това дали съм се показал сполучливо или не на клей. Винаги съм обичал да играя в Хале през годините. Това ми е 17-о присъединяване.

Играта на тази настилка откроява моите мощни страни и евентуално скрива слабостите ми. От тази позиция - мога да играя по метода, който желая, по моите условия и желания.

Когато се чувстваш по този метод, евентуално е сходно на това, което Рафаел Надал усеща на клей. Имам всички нужни варианти, които ми разкриват разнообразни тактики против обособените тенисисти. Това ти разрешава да се измъкваш от компликациите и да печелиш срещите ", сподели Федерер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР