Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер е модел за

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер е модел за
Коментари Харесай

Федерер: Не мога да се сравнявам с Агаси и Сампрас

 Роджър Федерер е на 1/4-финал в Шанхай след здрава борба с Роберто Баутиста Агут
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер е модел за подражателство освен на корта, само че и отвън него. Маестрото показа, че се пробва да работи за имиджа на спорта и гледа да е образец за децата.

" Изглежда, че хората ме харесват, което е добре за мен. Много от тях споделят, че имам съвършенна игра. Да, хубаво ми е да чуя такива неща за себе си, не го отхвърлям. На всеки би му било. По време на кариерата ми съм получавал в действителност доста похвали.

Това не е нещо ново за мен. Не мога да се съпоставям със Сампрас и Агаси по простата причина, че не ги познавам толкоз от близко. Не знам какви са техните характери. Това са в действителност доста далечни съпоставения.

Очевидно е обаче, че по време на техните кариери те имаха друга игра от моята. Да, и тримата имаме отлични кариери, само че методът по който те играха, до момента в който бяха настоящи тенисисти, бе напълно друг от този по който играя аз сега.

Винаги съм се опитвал да бъда образец за децата, да бъда модел за подражателство. Мисля, че това е доста значимо нещо. Така, че си мисля, че правя верните неща както на корта, по този начин и отвън него. Важно е тениса да има добър имидж ", сподели Федерер.

Швейцарецът продължи отбраната на купата си в Шанхай с сложен триумф над Кей Нишикори. Маестрото изигра мача на доста високо равнище и завоюва с 6:4 7:6(4) след двучасова борба.

На полуфинал Федерер ще се изправи против Борна Чорич, който отстрани Матю Ебдън със 7:5 6:4.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР