Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не скри радостта си

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не скри радостта си
Коментари Харесай

Федерер: Напрежението не успя да повлияе на играта ми

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не скри насладата си след пробедата си над Лоренцо Сонего с 6:2, 6:2, 6:4 в първия кръг на шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ".
 Контузия в коляното принуди Федерер да завърши присъединяване си в Рим
Маестрото показа, че е усетил съществено напрежение преди срещата, поради огромните упования от страна на почитателите при завръщането му в Откритото състезание на Франция след 4-годишна пауза.

За последно швейцарецът взе участие в конкуренцията през 2015, когато загуби от Стан Вавринка на 1/4-финалите. Сега Федерер ще срещне във втория кръг " щастливия губещ " от квалификациите Оскар Оте от Германия.

" Бях напрегнат - доста хора чакаха да видят по какъв начин ще се завърна тук. Това провокира доста отправено внимание към мен. Започнах мача добре, а това демонстрира, че напрежението не ми е повлияло.



Демонстрирах добра игра на централния корт на " Ролан Гарос ". Продължителността на дуела не беше проблем - нямах физически усложнения нито преди, нито след мача. А в този момент имам два дни и половина отмора. Това е идеалният старт на шампионата за мен.

Този сезон се навършват 20 години от първото ми присъединяване в Париж и 10 от първата и единствената ми купа тук. Помня първата си изява в Париж като тогава не желаех да играя в неделя. А този път самичък желаех да ми сложат мача в неделя.

Виждам доста плюсове - в случай че спечелиш първия си мач и достигнеш втори кръг, то имаш два дни отмора. А в случай че загубиш, то имаш по-дълга почивка. В Рим усетих напрежение в гърба и краката. Можех да изиграя още един мач, само че взех решение да не пожертвам преди " Ролан Гарос ". Благодарение на това се усещам чудесно.

Един тежък дуел с Циципас в Рим би ми основал голям брой проблеми. А на моята възраст да се оправя с тях става по-трудно ", сподели Федерер пред " Tennis Channel ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР