Швейцарската компания, която изнася бутилиран алпийски въздух в Азия, е

...
Швейцарската компания, която изнася бутилиран алпийски въздух в Азия, е
Коментари Харесай

Номинираха износа на бутилиран алпийски въздух и на водата „Вос“ за екологична антинаграда

Швейцарската компания, която изнася бутилиран алпийски въздух в Азия , е измежду номинираните за премията за " изключително неуместен транспорт " от " Инициатива Алпи " - група, която се бори с нездравословен за околната среда превоз, заяви ДПА.

Макар и компанията " Суис еър делукс " да твърди, че бутилираният алпийски въздух е потребен за белите дробове, сърцето и потентността, природозащитната организация посочи, че превозването му в опаковки до страни като Тайланд създава доста повече въглероден двуокис спрямо дишането на локалния въздух.

Вторият номиниран за антинаградата е норвежката вода " Вос ", която се транспортира на повече от 1500 км до супермаркетите " Мигрос " в Швейцария. На трето място е шунка, създавана от холандски свине, като месото се обработва в Италия, пакетира се в Австрия и се продава от магазините " Алди " в Швейцария.

" Трябва доста да се внимава, с цел да се заобикалят артикули, които с нищо не усъвършенстват живота " - сподели Джон Пулт, началник на " Инициатива Алпи ".



Порицаните компании з ащитиха продуктите си. Представител на " Суис еър делукс " сподели, че употребяват свободния размер на кораби, които се връщат в Азия, откакто са докарали артикули в Европа.-->

От " Мигрос " означиха, че повече от 60 % от продаваната от тях вода е от швейцарски извори. " Алди " съобщи, че се старае да усъвършенства логистичната си верига.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР