Швейцарската хранителна компания Nestle SA и млечнопроизводителят Fonterra от Нова

...
Швейцарската хранителна компания Nestle SA и млечнопроизводителят Fonterra от Нова
Коментари Харесай

Nestle и Fonterra обмислят продажбата на съвместно предприятие

Швейцарската хранителна компания Nestle SA и млечнопроизводителят Fonterra от Нова Зеландия обявиха, че ще преразгледат стратегическите благоприятни условия за взаимното си дружество Dairy Partners Americas в Бразилия, което може да включва евентуална продажба.

Понастоящем Nestle препозиционира портфолиото си и е отделила няколко неефективни предприятия, в това число отдел за грижа за здравето на кожата. Очакванията на компанията са тези промени да й обезпечат дълготраен напредък и триумф на бизнеса, който регистрира доходи от продажби на стойност 1 милиарда бразилски реала през 2018 година, обявиха двете компании в взаимно изказване.

Nestle и Fonterra сътвориха Dairy Partners Americas като смесено сдружение с еднакъв дял от по 50% през 2003 година, с цел да създават и продават охладени млечни артикули в Латинска Америка. През 2014 година Предприятието беше преструктурирано, с цел да се концентрира върху охладените млечни артикули в Бразилия, като Fonterra взе 51% дял, а Nestle останалите 49%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР