Швейцарската федерация по гимнастика временно отстрани Феликс Щингелин, ръководител направление

...
Швейцарската федерация по гимнастика временно отстрани Феликс Щингелин, ръководител направление
Коментари Харесай

Шеф на швейцарската гимнастика временно отстрани заради разследване за тормоз над състезателки

Швейцарската федерация по гимнастика краткотрайно в профил Феликс Щингелин, началник направление първокласен спорт към централата, откакто организира външно следствие на фона на изказванията за тормоз над спортистки.

През предишния месец федерацията уволни две български треньорки по художествена гимнастика Илиана Динева и Анелия Станчева, откакто проверява изказванията на някогашни състезателки за физически и словесни закани.

Решението да бъде отхвърлен от служба Феликс Щингелин е взето, както с цел да бъде предпазен по време на следствието, по този начин и да разреши на федерацията да продължи работа, оповестиха от централата.

" Ние надълбоко съжаляваме, че тази краткотрайна мярка се наложи ", съобщи Ервин Гросенбахер, президент на Швейцарската федерация по гимнастика.

Швейцарският тим, воден от Щингелин, завоюва първия си олимпийски орден от 20 години на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, откакто Джулия Щайнгрубер се окичи с бронз на прескок при дамите.

Тренировките за швейцарския народен тим по художествена гимнастика пък бяха прекъснати преди две седмици, откакто българските треньорки Динева и Станчева бяха уволнени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР