Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана

...
Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана
Коментари Харесай

Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за недопустими методи на тренировка

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния тим Илиана Динева и Гергана Станчева поради нарушавания на професионалната нравственос и спря тренировките на националния тим за европейските юношески игри.

Решнието пристигна откакто неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана " дебела крава ", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и в никакъв случай не е иало недоволства от нея. Тя към този момент си е наела юрист и счита да съди федерацията. На пресконференцята пред двама публицисти тя бе предпазена и от свои някогашни състезателки, които настояват, че всичко е неистина.

Българсата федерация също отбрани треньорките. В писмо президентът Илиана Раева показва, че това не е първото сходно решение на швейцарците. Преди години по този начин е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до невижданото осмо място на международно първество. След това Димитрова, която сега е отпред националния отбор, печели делото против едерацията. По-късно същата е ориста и на Мирела Пашалиева, освободена заради неналичието на резултати.

Българската федерация желае почтено следствие на случая и изчистванто на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма по какъв начин в спорта да станеш първенец без да тренираш.
24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР