Швейцарската федерална прокуратура е повдигнала обвинителен акт срещу трима бивши

...
Швейцарската федерална прокуратура е повдигнала обвинителен акт срещу трима бивши
Коментари Харесай

Швейцарската прокуратура с обвинение срещу трима бивши ръководители на германския футбол

Швейцарската федерална прокуратура е повдигнала обвинителен акт против трима някогашни водещи фигури от Германския футболен съюз (ГФС), както и на швейцарски чиновник на ФИФА по отношение на нерегламентирано заплащане, обвързвано със Световното състезание по футбол през 2006 година в Германия.

За въпросните длъжностни лица се твърди, че " са измамили съзнателно членовете на надзорния съвет на Организационния комитет на ГФС за Световното състезание по футбол 2006 година ", като за задачата е направено на заплащане в размер на към 6,7 милиона евро (7,5 милиона долара), се споделя в изказване на федералния прокурор на Швейцария. Обвинителните актове са против някогашните президенти на немския футбол Тео Цванцигер и Волфганг Нирсбах, някогашният общоприет секретар на съюза Хорст Р. Шмид и Урс Линзи- почитан чиновник на ФИФА.

Прокурорите настояват, че Шмид, Званцигер и Линси, който във въпросния интервал е бил общоприет секретар на ФИФА, " взаимно направили машинация " и че Нирбах е " съизвършител в машинация ". За момента положителната вест за четиримата е, че производството по дело за пране на пари беше прекъснато предишния месец и по този начин едно от обвиняванията отпада. Германската футболна легенда Франц Бекенбауер, който оглавяваше Организационния комитет на Мондиал 2006, също се проверява за вероятно присъединяване във въпросната спекулация. Но процедурата против него ще продължи настрана от тази против четиримата.
Swiss prosecutors have officially accused three former German football officials and a Swiss ex-secretary general of FIFA of corruption in relation to the 2006 football World Cup in Germany.https://t.co/sr8IRgcNCP
— swissinfo.ch (@swissinfo_en) August 6, 2019 Съвместно разглеждане на проблема би провокирало излишно закъснение на делото против първите четирима, защото Бекенбауер не може да участва по здравословни аргументи на разпити във федералния съд. В основата на аферата по придобиването на Световното състезание от Германия е сума, преведена от сметка, следена от Бекенбауер през Швейцария, на компания, следена от скандалния някогашен чиновник на ФИФА Мохамед Бин Хамам през 2002 година. Бин Хамам беше началник и на Азиатската футболна конфедерация.

След това сумата от 6,7 милиона евро беше изпратена три години по-късно от Германската централа до ФИФА за да се финансира културно събитие, което в никакъв случай не се е състояло. Същия ден сумата от ФИФА е преведена на сметка, следена от някогашния началник на компанията за спортна екипировка “Адидас”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР