Швейцарската фармацевтична лаборатория Рош (Roche) се е споразумяла с америкaнската

...
Швейцарската фармацевтична лаборатория Рош (Roche) се е споразумяла с америкaнската
Коментари Харесай

Roche и Regeneron Pharmaceuticals ще работят заедно за лекарство срещу Covid-19

Швейцарската фармацевтична лаборатория Рош (Roche) се е споразумяла с америкaнската Ридженерън фармасютикълс (Regeneron Pharmaceuticals) за производството и разпространяването на лекарство против Covid-19, което е във фаза на клинично тестване. Те сплотяват силите си в борбата против Ковид-19, с цел да разработят, произведат и разпространят REGN-COV2, композиция от пробни антивирусни антитела на Ридженерън, за хората от целия свят, информира Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

REGN-COV2, комбинацията на две антитела на Ридженерън сега е във фаза 2/3 на клинично тестване за лекуване и предварителна защита на болестта, породена от Covid-19.

В рамките на това съглашение, в случай че REGN-COV2 се окаже сигурна и ефикасна по време на клиничните тествания и се дават позволения от регулаторните органи, Рош ще се заеме с разпространяването отвън Съединени американски щати. Ридеженерън ще се концентрира върху американския пазар. Това съглашение ще разреши да се усили три пъти и половина индустриалният потенциал на REGN-COV2, съгласно официалното съобщение на лаборатория Рош, която заяви, че сътрудниците към този момент са почнали процеса на трансфер на технология.

Последните клинични тествания ще се финансират и реализират взаимно от двете лаборатории.

Пандемията е лишила живота на 775 000 души по света от декември 2019 година, съгласно вчерашните калкулации на Агенция Франс Прес, която се базира на публични източници. Най-засегнати са Съединени американски щати, които са записали общо 181 679 смъртни случая, сочи днешно броене на университета Джонс Хопкинс (Johns Hopkins). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР