Швейцарската фармацевтична групировка Рош получи разрешение за дистрибуция в САЩ

...
Швейцарската фармацевтична групировка Рош получи разрешение за дистрибуция в САЩ
Коментари Харесай

САЩ пускат в употреба тест, който различава грип от COVID-19 |

Швейцарската фармацевтична формация " Рош " получи позволение за дистрибуция в Съединени американски щати на диагностичен тест, откриващ и разграничаващ вируса на COVID-19 от вирусите на грип А и В, заяви Агенция Франс Прес.

Диагностичният тест SARS-CoV-2 & Influenza A/B беше утвърден от американската Агенция за надзор на храните и медикаментите по процедурата за позволения в незабавен режим. Той ще е разполагаем и на пазарите, които признават маркировката съдебна експертиза (произведено съгласно европейските стандарти за здраве, сигурност и запазване на околната среда), посочи швейцарската формация.

" С приближаващия грипен сезон, новият тест е изключително значим, тъй като SARS-CoV-2 и грипните вируси могат мъчно да бъдат разграничени единствено на база на признаците ", съобщи Томас Шинекер, общоприет шеф на диагностичното поделение на " Рош ".

Тестът се прави с назални или назофарингални проби (от носоглътката). Обработва се с машини Cobas 6800 и 8800, които са доста публикувани в лечебните заведения. Те могат да обезпечат до 96 резултата с него за три часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР