Швейцарската банкова група Julius Baer за десетте месеца на тази

...
Швейцарската банкова група Julius Baer за десетте месеца на тази
Коментари Харесай

Банката на богатите привлече рекордни средства за управление

Швейцарската банкова група Julius Baer за десетте месеца на тази година е нараснала размера на ръководените от нея активи до рекордно ниво. Чистият приток на парични средства надвиши упованията на фона на позитивната динамичност на пазарите и укрепването на еврото във връзка с швейцарския франк.

Както се показва в известието на Julius Baer, размерът на активите по ръководство на банката е повишен за интервала януари - октомври със 17% - до 393 милиарда швейцарски франка ($397,2 млрд.). Притокът на нови финансови средства е бил по-висок от целевия за банката диапазон с 4-6 на 100.

Брутната доходност за 10-те месеца на годината е понижен малко под 90 базисни пункта заради понижението на приходите от валутните след средата на годината. През първата половина на годината този индикатор е бил 92 базисни пункта, излиза наяве от известието на банката.

Финансовият доклад на Julius Baer за цялата 2017 година ще бъде оповестен на 31 януари 2018 година.

Julius Baer Group е профилирана финансова организация за обслужване на частни състоятелни клиенти и е един от международните водачи в региона на ръководството на благосъстоянието. Банка Julius Baer е учредена в Цюрих преди повече от 120 година и към сегашния миг работи в над 20 страни по света.

Акциите на групата се котират на швейцарската борса Six Swiss Exchange и влизат в показателя Swiss Market Index (SMI). От началото на годината скъпите бумаги на банката са повишили цената си с 30 %, като капитализацията на Julius Baer надвишава 13,2 милиарда швейцарски франка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР