Швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) получи днес безусловната подкрепа

...
Швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) получи днес безусловната подкрепа
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри придобиването на “Креди Сюис“ от Ю Би Ес

Швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) получи през днешния ден безусловната поддръжка на Европейската комисия за придобиването на " Креди Сюис " (Credit Suisse) по-рано тази година, което бе част от дирижирана от държавното управление на Швейцария избавителна интервенция, осведоми Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Според Европейска комисия договорката не основава терзания за конкуренцията в Европа.

Обединеното сдружение ще продължи да среща забележителен конкурентен напън от необятен кръг съперници на всички тези пазари, в това число от няколко огромни международни банки, профилирани снабдители и мощни локални играчи, съгласно Еврокомисията.

Ю Би Ес, която по размер на активите е два пъти по-голяма от " Креди Сюис ", се съгласи да купи конкурентната финансова институция за 3 милиарда шв. франка в акции и да поеме загуби на стойност до 5 милиарда франка през март в границите на незабавно обединение, проведено с посредничеството на швейцарското държавно управление, с цел да се предотврати разгръщане на разтърсванията в банковия бранш.

Както Ю Би Ес, по този начин и " Креди Сюис " са измежду 30-те банки с световна системична значителност, които се наблюдават деликатно от регулаторните органи и срив на " Креди Сюис " би се усетил в цялата финансова система, отбелязва Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР