Швейцарската банка UBS планира да закрие сметките на 75% от

...
Швейцарската банка UBS планира да закрие сметките на 75% от
Коментари Харесай

UBS обмисля да закрие сметките на 75% от руските клиенти на Credit Suisse

Швейцарската банка UBS възнамерява да закрие сметките на 75% от съветските клиенти на Credit Suisse, съобщава в. NZZ am Sonntag. По негови данни след приключването на поглъщането на Credit Suisse, UBS е почнала да ревизира потребителската база на банката и е решила, че по-нататъшното обслужване на някои от нейните клиенти е обвързвано с прекомерно високи опасности. UBS не е коментирала информацията на обявата.

Според NZZ am Sonntag не е известно кои от съветските клиенти ще бъдат наранени, само че най-вероятно това ще засегне най-вече съветски жители, живеещи в чужбина. Решението отразява по-консервативния метод на UBS към риска спрямо Credit Suisse и желанието на UBS да приведе потребителската база на добитата банка в сходство със личните си правила и условия.

UBS обичайно е внимателна във връзка с работата с клиенти от Русия, до момента в който Credit Suisse е доста дейна в развиването на такова съдействие. В същото време, както отбелязва изданието, процесът на преустановяване на обслужването на клиентите може да отнеме години - UBS ще би трябвало да откри нови банки за техните сметки, а някои клиенти може да заведат правосъдни каузи поради закриването на сметките, напомня NZZ am Sonntag.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР