Швейцарската банка Креди Сюис (Credit Suisse) съобщи, че главният й

...
Швейцарската банка Креди Сюис (Credit Suisse) съобщи, че главният й
Коментари Харесай

Главният оперативен директор на Credit Suisse подаде оставка

Швейцарската банка Креди Сюис (Credit Suisse) заяви, че основният й действен шеф Пиер-Оливие Буе е подал оставка. Буе напуща откакто стана ясно, че е издал разпорежданеи да бъде наблюдаван някогашен управител на активи, който се причисли към конкурентната банка Ю Би Ес (UBS), съобщи Асошиейтед прес.

Креди Сюис заяви, че Буе " поема отговорността по въпроса " и банката приема незабавната му оставка.

Банката прецизира, че Буе е наредил на шефа на сигурността " да стартира наблюдаване " на Икбал Хан на 29 август, когато Ю Би Ес разгласи назначението на Хан. Буе декларира, че еднолично е взел решението за следенето, с цел да отбрани ползите на банката, и не е обсъждал въпроса с основния изпълнителен шеф Тиджан Тиам, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът на шефовете е на мнение, че заповедта за следене на Икбал Хан е неправилна, несъразмерна и съществено е навредила на репутацията на банката, показва Креди Сюис, представена от Ройтерс.

Вътрешното следствие е водено от правната компания Хомбургер (Homburger). Резултатите от него удостоверяват, че основният изпълнителен шеф не е разпореждал следенето на Икбал Хан и не е знаел за него до 18 септември, когато е завършило.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР