Швейцарската банка Julius Baer публикува първия по рода си глобален

...
Швейцарската банка Julius Baer публикува първия по рода си глобален
Коментари Харесай

Швейцарска банка състави рейтинг на най-скъпите градове за луксозно потребление

Швейцарската банка Julius Baer разгласява първия по рода си световен отчет за благосъстоянието и първокласното ползване Global Wealth and Lifestyle Report. Експертите на банката са изследвали държанието на премиум потребителите и цените на първокласните артикули и услуги в първокласния сегмент на 28 мегаполиса.

Анализаторите са изследвали цените на 20 категории първокласни артикули и услуги, чиито съществени консуматори са хора с персонален капитал над 1 млн. $. В " потребителската кошница " са часовници (Rolex Day-Date II), дамски чанти (Diorama lambskin bag), бижута (Cartier Love Bracelet), редки виновност (Chateau Lafite Rothschild), музикални принадлежности (Steinway & Sons Grand Piano). Сред услугите са организирането на сватбени тържества, личен треньор, висока кухня, козметични процедури и така нататък

Според проучването най-скъпи за милионерите са Хонконг, Шанхай и Токио, а най-ниски са разноските им в Мумбай, Йоханесбург и Франкфурт.

Най-скъпо е да си купиш първокласна кола в Сингапур, Шанхай и Хонког. Най-скъпите дамски обувки и мъжки костюми са в Банкок, най-високи са таксите на юристите в Хонког, а лазерната промяна на очите ще коства най-вече в Лондон.

Първенец по цени в кулинарията е Париж, а най-евтино това прекарване е във Ванкувър. Часовниците, дамските чанти, бижутата, уиски и вино по-добре да не се купуват в Рио де Жанейро. Пианото е най-достъпно за купувачите в Москва. Мъжете, които желаят да си ушият прекрасен костюм, е най-добре да го вършат във Франкфурт, Виена или Мумбай. А най-хубавото съответствие качество - цена на марковите дамски обувки е във Виена, Монако и Йоханесбург.

Най-големи са разноските за образуване на сватбено празненство в Ню Йорк, Маями и Хонконг, а най- ниски в Банкок, Дубай и Мумбай. Салоните за хубост са най-достъпни в Мумбай, Москва и Истанбул, а на противоположния полюс са Милано, Париж и Хонконг,

.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР