Швейцарската банка Credit Suisse обяви в отчета си за първото

...
Швейцарската банка Credit Suisse обяви в отчета си за първото
Коментари Харесай

От Credit Suisse са изтеглени активи за 69 млрд. долара за едно тримесечие

Швейцарската банка Credit Suisse разгласи в доклада си за първото тримесечие на годината, че активи за 61 милиарда швейцарски франка (69 милиарда долара) са изтеглени от финансовата институция, като изходящите потоци не престават. По този метод предизвикването пред UBS, която ще погълне досегашния си съперник, става още по-голямо, оповестява Financial Times.

Швейцарската банка Credit Suisse разгласи в доклада си за първото тримесечие на годината, че активи за 61 милиарда швейцарски франка (69 милиарда долара) са изтеглени от финансовата институция, като изходящите потоци не престават. По този метод предизвикването пред UBS, която ще погълне досегашния си съперник, става още по-голямо, оповестява Financial Times.

Изпадналият в усложнения през март швейцарски заемодател регистрира еднократна облага 12.43 милиарда швейцарски франка за първото тримесечие на 2023 година, което се дължи основно на спорното отписване на 15 милиарда швейцарски франка облигации вид AT1 от швейцарския регулатор като част от договорката. Коригираната загуба преди налози за тримесечието възлиза на 1.3 милиарда швейцарски франка.

Общата стойност на изходящите потоци възлиза на 5% от ръководените активи на групата към края на 2022 година Ситуацията при тегленето на депозити е сходна, като те съставляват 57% от чистите изходящи потоци на активи от звеното за ръководство на благосъстоянието на Credit Suisse за тримесечието.
Реклама
" През втората половина на март 2023 година Credit Suisse претърпя обилни тегления на парични депозити, както и неподновяване на падежиращи срочни депозити. Депозитите на клиенти са намалели с 67 милиарда швейцарски франка през първото тримесечие на годината ", споделиха от банката. " Тези изходящи потоци, които бяха най-сериозни в дните директно преди и след оповестяването на сливането, се стабилизираха до доста по-ниски равнища, само че наклонността към момента не беше обърната към 24 април 2023 година ", прибавя банката, представена от CNBC.
Още по тематиката
Credit Suisse също по този начин удостовери, че е прекратила придобиването на консултантския бизнес, ръководен от някогашния шеф на банката Майкъл Клайн, M Klein & Co за 175 млн. $. Сделката беше структурирана като част от проект на Credit Suisse да отдели огромна част от капиталовата си банка под марката First Boston и да бъде ръководена от Клайн.

Клиентите бързо започнаха да теглят пари от обхванатата от кавги Credit Suisse, откакто тя пострада от пазарните разтърсвания, отприщени от колапса на американските кредитори Silicon Valley Bank и Signature Bank. Това накара швейцарските управляващи да сформират избавителен пакет, съгласно който UBS се съгласи да погълне Credit Suisse против 3 милиарда швейцарски франка в брой и да поеме до 5 милиарда франка загуби. Той също по този начин включва 200 милиарда франка държавни финансови гаранции.
Реклама
И двете банки могат да изгубят клиенти, изключително богатите, които имат сметки във всяка институция и в този момент желаят да диверсифицират, предвиждат анализатори. " Мащабът на загубите и изходящите потоци е обезпокоителен ", сподели Томас Халет, анализатор в Keefe, Bruyette & Woods, пред Financial Times. " Предстои още. Казано по-просто, даже в случай че UBS успее да поеме разноските от 8 милиарда франка до 2027 година, траекторията на приходите е толкоз нарушена, че договорката може да остане спънка за оперативните резултати на UBS, в случай че не бъде разгласен по-задълбочен проект за преструктуриране ", прибавя той.

Очаква се придобиването да бъде приключено до края на тази година, в случай че е допустимо, само че цялостното усвояване на бизнеса на Credit Suisse в UBS Group се чака да отнеме към три до четири години. Сделката остава затънала в правни и логистични провокации, изключително към заличаването на 17 милиарда $ облигации AT1 на Credit Suisse. Швейцарският регулатор FINMA е изправен пред правосъден развой от притежателите на облигации за решението да отпишат AT1 до нула, макар че те са считани за рискови вложения.
Свързани публикации Големите банки в Съединени американски щати регистрират прочут напредък през първото тримесечие 20 април 2023, 08:32 Търговските парцели в Европа се пропукват под натиска на високите лихви 12 април 2023, 09:37 Ще докара ли банковият безпорядък до стопански провал 7 април 2023, 11:38 UBS връща Серджио Ермоти за изпълнителен шеф след договорката с Credit Suisse 29 март 2023, 12:13
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР