Швейцарската банка Credit Suisse е увеличила над двойно нетната си

Швейцарската банка Credit Suisse е увеличила над двойно нетната си ...

Нетната печалба на Credit Suisse нарасна двойно през тримесечието.


Швейцарската банка Credit Suisse е увеличила над двойно нетната си печалба за второто тримесечие, след като последният етап по тригодишното преструктуриране е подкрепил бизнеса ѝ, компенсирайки слабото представяне на пазара за управление на благосъстоянието като цяло, съобщава Ройтерс.

Нетната печалба от април до юни е скочила със 114% на годишна база до 647 млн. франка (655 млн. долара), заяви втората по големина банка в Швейцария. Така банката надви очакванията, след като намали допълнително разходите и разшири бизнеса си за управление на благосъстоянието.Още по тематаCredit Suisse назначава омбудсман за борба със сексуалното насилиеCredit Suisse ще плати 47 млн. долара за извънсъдебно уреждане на спор със САЩ

Въпреки глобалните несигурности, които засягат мениджърите на благосъстоянието, тъй като богатите клиенти странят от потенциално рискови инвестиции, Credit Suisse изказа увереност за способността си да постигне добри резултати от водещия си бизнес тази година.

„Поглеждайки към останалата част на годината, вярваме, че потенциалът за растеж на нашите бизнеси, свързани с управлението на благосъстоянието в Швейцария, Азиатско-тихоокеанския регион и на международно ниво, остава незасегнат. Очакваме подразделенията да продължат да печелят от широкия, воден от клиентите растеж през втората половина на 2018 г., докато подкрепяме нашите клиенти и разпределяме капитал за бизнес възможностите ни с най-голяма възвръщаемост“, заяви банката.

Кредиторът допълни, че е напът да изпълни целите си за 2018 г. - последната от тригодишния план за преструктуриране, с който се фокусира върху управлението на благосъстоянието вместо инвестиционното банкиране, както и върху уреждането на съдебни дела. Компанията иска да постигне и възвръщаемост по материалните активи от 10-11 процента за 2019 г.

Акциите на банката поскъпнаха с 2,9% в предпазарната търговия.

UBS и Julius Baer – двата най-големи конкурента на Credit Suisse, бяха по-предпазливи в оценките си заради опасения, че продължаващото геополитическо напрежение и ескалиращите търговски войни ограничават активността сред клиентите.

Julius Baer отчете спад на нетните входящи потоци за първото шестмесечие на годината, тъй като клиентите премахват риска от портфейлите си, а UBS регистрира нетни изходящи потоци от 1,2 млрд. франка през второто тримесечие.

В Credit Suisse нетните входящи потоци от нови пари – внимателно следен показател за бъдещата печалба на отдела за управление на благосъстоянието – възлиза на 9,1 млрд. франка от трите ѝ бизнеса в тази сфера през второто тримесечие.

Източник: investor.bg