Швейцарската Агенция за контрол на лекарствата Swissmedic одобри употребата на

...
Швейцарската Агенция за контрол на лекарствата Swissmedic одобри употребата на
Коментари Харесай

Швейцария одобри ваксината на Pfizer и BioNTech

Швейцарската Агенция за надзор на медикаментите Swissmedic утвърди използването на имунизацията против COVID-19 Pfizer и BioNTech съобщи Ройтерс. Тя посочи, че е първият здравен регулатор, дал позволение за потребление на ваксина против ковид по общоприета процедура.

Редици други страни към този момент утвърдиха имунизацията за незабавно прилагане в опит да лимитират разпространяването на пандемията на своята територия.

„ Наличните досега данни демонстрират относително високо равнище на успеваемост на имунизацията при всички тествани групи, като по този метод тя дава отговор на условията за сигурност “, изясняват от Swissmedic на своя уеб страница.

„ Безопасността на пациентите е значително изискване, изключително когато става въпрос за одобряването на ваксини. Благодарение на поетапната процедура на оценка и гъвкаво проведените ни екипи, ние успяхме да вземем решение бързо, като в същото време с това в същото време осъществим изцяло трите най-важни условия - сигурност, резултатност и качество ".

Регулаторът преглежда и заявки за утвърждение за приложимост от  ваксини против COVID-19 от Moderna и AztraZeneca.

„ Поздравяваме Swissmedic за деликатния разбор на нашата ваксина и навременните дейности, които ще оказват помощ за отбраната на швейцарския народ “, разяснява Сабин Брукнър, началник на Pfizer за Швейцария.

Швейцарският здравен министър Елен Берсет разгласи, че имунизацията ще стартира в границите на идващите няколко дни. Приоритет ще бъде даден на най-уязвимите групи на популацията, в това число възрастните хора и тези със болести, които ги излагат на по-голям риск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР