Швейцарска националистическа група стартира инициатива, която има за цел да

...
Швейцарска националистическа група стартира инициатива, която има за цел да
Коментари Харесай

В Швейцария събират подписи за референдум за неутралитета

Швейцарска националистическа група започва самодейност, която има за цел да отбрани неутралитета на страната и да ѝ забрани да взе участие в бъдещи наказания и отбранителни съюзи, оповестява " Ройтерс ".

Кампанията за референдум е инициирана от Pro Schweiz - неотдавна основано съдружие с връзки с политици от десницата в страната.

Инициативата идва след решението на Швейцария да се откаже от обичайния си неутралитет и да наложи наказателни наказания на Русия.

Не може да се съгласите със глобите, а в идващия миг по някакъв метод към момента желаете да посредничите в интернационален проект, посочи Кристоф Блохер, някогашен министър в държавното управление от антиимигрантската Швейцарска национална партия.

Предложената законодателна смяна ще закрепи неутралитета в Конституцията на страната и по този метод ще ѝ попречи да се причисли към защитителен съюз, в случай че не бъде подложена на директна офанзива. " Невоенните насилствени ограничения ", като приемането на наказания, също ще бъдат неразрешени.

Необходимо е да бъдат събрани 100 000 подписа в поддръжка на самодейността до пролетта на 2024 година, с цел да може въпросът да бъде подложен пред швейцарските гласоподаватели на народен референдум.

В края на февруари Швейцария разгласи, че се причислява към глобите на Европейския съюз против руснаци, забъркани в съветската инвазия в Украйна, замразявайки техните активи.

Страната се люшкаше сред проявлението на взаимност със Запада във връзка с това, което тя назовава тежко нарушаване на интернационалното право от страна на Москва, и запазването на обичайния си неутралитет, който съгласно нея може да я направи евентуален медиатор.

Тя обаче беше изправена пред възходящ напън да застане на страната на Запада против Москва и да одобри наказателни наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР