Швейцарска националистическа група стартира инициатива, която има за цел да

...
Швейцарска националистическа група стартира инициатива, която има за цел да
Коментари Харесай

В Швейцария събират подписи за референдум за неутралитета

Швейцарска националистическа група започва самодейност, която има за цел да отбрани неутралитета на страната и да ѝ забрани да взе участие в бъдещи наказания и отбранителни съюзи , оповестява " Ройтерс ".

Кампанията за референдум е инициирана от Pro Schweiz - неотдавна основано съдружие с връзки с политици от десницата в страната.

Инициативата идва след решението на Швейцария да се откаже от обичайния си неутралитет и да

Не може да се съгласите със глобите, а в идващия миг по някакъв метод към момента желаете , посочи Кристоф Блохер, някогашен министър в държавното управление от антиимигрантската Швейцарска национална партия.
 Агресията на Путин кара Швейцария да премисли неутралитета си
Агресията на Путин кара Швейцария да премисли неутралитета си

Младите поданици на алпийската конфедерация заемат дейна позиция

Предложената законодателна смяна ще закрепи неутралитета в Конституцията на страната и по този метод ще ѝ попречи да се причисли към защитителен съюз, в случай че не бъде подложена на директна офанзива. " Невоенните насилствени ограничения ", като приемането на наказания, също ще бъдат неразрешени.

Необходимо е да бъдат събрани 100 000 подписа в поддръжка на самодейността до пролетта на 2024 година, с цел да може въпросът да бъде подложен пред швейцарските гласоподаватели на народен референдум.

В края на февруари Швейцария разгласи, че се причислява към против руснаци, забъркани в съветската инвазия в Украйна, замразявайки техните активи.

Страната се люшкаше сред проявлението на взаимност със Запада във връзка с това, което тя назовава тежко нарушаване на интернационалното право от страна на Москва, и запазването на обичайния си неутралитет, който съгласно нея може да я направи евентуален медиатор.

Тя обаче беше изправена пред възходящ напън да застане на страната на Запада против Москва и да одобри наказателни наказания.
 Швейцария влезе в тона на Европейски Съюз и наложи още наказания на Русия
Швейцария влезе в тона на Европейски Съюз и наложи още наказания на Русия

Заради съветската инвазия в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР