Швейцарска компания ще поеме дистрибуцията на автомобилите на “Рено и

...
Швейцарска компания ще поеме дистрибуцията на автомобилите на “Рено и
Коментари Харесай

Швейцарци поемат продажбите на “Рено и “Дачия

Швейцарска компания ще поеме дистрибуцията на колите на “Рено ” и “Дачия ” в България. В Комисията за защита на конкуренцията към този момент е постъпило съобщение за централизация сред предприятията и е формирано произвеждане.

Подробности за договорката към момента не са оповестени, само че за продажбата на представителя на “Рено ” на компанията “Емил Фрей груп ” се заприказва преди няколко седмици. Становища по договорката може да се дават до 2 седмици.

Това значи, че колите на групата към този момент ще се внасят посредством дилър, а не непосредствено от компанията. Това ще включва леките и лекотоварните коли, както и аварийните елементи.

С тази трансакция “Рено груп ” има за цел в допълнение да укрепи своята позиция на локално равнище с помощта на ефикасен бизнес модел, подкрепящ както комерсиалните упоритости, по този начин и високите цели за задоволеност на клиентите, оповестиха от френския авто тръст.

“Дългогодишен сътрудник на Renault Group в дистрибуцията на коли към крайни клиенти - Emil Frey Group, е определена поради своя богат опит и като вносител. Благодарение на това съглашение, съм убеден, че Renault Group ще реализира своята Renaulution упоритост в България ”, сподели Филип Бюрос, старши вицепрезидент по продажби, маркетинг и услуги в Renault Group.

Групата Еmil Frey е учредена в Цюрих през 1924 и през днешния ден е най-големият търговец на коли в Европа. Годишният ѝ оборот за 2019 година е 15 милиарда евро. Компанията съставлява 41 разнообразни марки, измежду които “Фиат ”, “Бентли ” и “Астън Мартин ”. През последната година закупи значително дилърства на групата “Рено ”, в това число във Франция и в Сърбия.

В България “Рено ” и “Нисан ” се съставляват от една компания - “Рено Нисан България ”. Двата бизнеса обаче евентуално ще се продадат поотделно, като представител на “Нисан ” ще стане израелската компания Taavura Holding. Той към този момент е вносител на “Нисан ” в Унгария, Чехия и Словакия, както и на “Форд ” в Сърбия, Хърватия, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора и на “Хюндай ” в Хърватия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР