Швейцарката Лара Гут спечели супер гигантския слалом в Кортина д’Ампецо,

...
Швейцарката Лара Гут спечели супер гигантския слалом в Кортина д’Ампецо,
Коментари Харесай

Лара Гут спечели старт от Световната купа за първи път от близо година

Швейцарката Лара Гут завоюва супер гигантския слалом в Кортина д’Ампецо, пети старт в дисциплината през сезона. Гут записа първи триумф в Световната купа от съвсем една година, последната ѝ победа още веднъж беше в Кортина – на спускането на 28 януари 2017 година Завръщането на Гут е впечатляващо, откакто през предишния февруари тя скъса кръстни връзки на лявото коляно.

Носителката на Големия бистър глобус за 2016 година и на Малката купа в супер-Г за 2014 и 2016 година, взе своята 24-а победа в Световната купа и се качи на подиума за 45-и в своя старт №228. Тя има 12 триумфа в супер гигантския слалом.

Швейцарката изпревари представителката на домакините Йохана Шнарф, която се спусна с първи стартов номер. Гут записа време от 1:14.78 минути, а Шнарф изостана единствено с 14 стотни. Трета на подиума се качи австрийката Никол Шмидхофер (+0.27).

" Това е мнго специфичен ден за мен. Обичам Кортина, обичам и публиката в Италия, която постоянно е доста гореща. Състезанието беше доста мъчно, изключително в средата на дистанцията направих няколко гршеки ", сподели Гут след края на надпреварата пред ORF.

Erster Saisonsieg für Lara Gut: Super-G-Triumph in @cortinaclassic (
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР