Швейцарката Белинда Бенчич започна с победа участието си на турнира

...
Швейцарката Белинда Бенчич започна с победа участието си на турнира
Коментари Харесай

Белинда Бенчич и София Кенин преодоляха първия кръг в Майорка

Швейцарката Белинда Бенчич стартира с победа присъединяване си на шампионата по тенис на трева в Майорка, Испания. В дуел от първия кръг поставената под номер 3 в схемата Бенчич надигра шведката Ребека Петершон със 7:5, 6:4. Успехът обаче не пристигна по никакъв начин елементарно за Бенчич, която имаше ужасно доста проблеми на собствен сервис, най-много в първия сет, в който трябваше да наваксва пасив от 3:5 гейма.

.@BelindaBencic starts off her @MallorcaOpen campaign with a break pic.twitter.com/D9sTt1yf8z
— WTA (@WTA) June 17, 2019
Във втората част Бенчич усъвършенства играта си и откакто избави четири благоприятни условия за пробив в деветия гейм, в десетия съумя да осъществя подобен, с който да вземе мача. Поставената под номер 7 София Кенин от Съединени американски щати също се класира за втория кръг. Кенин победи единствено за 72 минути белгийката Кирстен Флипкенс с 6:2, 6:3. От шампионата обаче отпадна осмата сложена Катержина Синякова.

.@BelindaBencic hits the shot of the match to get the win over Peterson!

She's into the @MallorcaOpen second round with a 7-5, 6-4 victory pic.twitter.com/upTVL75DKT
— WTA (@WTA) June 17, 2019
Чехкинята позволи загуба с 2:6, 6:3, 3:6 от белгийката Алисън ван Ойтванк. С шампионата се сбогува и олимпийската шампионка Моника Пюч. Пуерториканката отстъпи с 4:6, 5:7 пред представителката на Австралия Айла Томлянович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР