Швейцария включи руската наемническа група Вагнер към списъка си със

...
Швейцария включи руската наемническа група Вагнер към списъка си със
Коментари Харесай

Швейцария налага санкции на Вагнер и агенция РИА

Швейцария включи съветската наемническа група " Вагнер " към листата си със наказания след предходната седмица, оповестява " Франс прес ".

Бойците на " Вагнер " водят сражения в Източна Украйна, в това число в град Бахмут, който се трансформира в сцена на най-дългата и кръвопролитна борба във войната.

" Групата " Вагнер " е основана в Русия военна организация, която под управлението на Евгений Пригожин служи като инструмент за съветска хибридна война " , показва швейцарското министерство на стопанската система.

" Макар правното ѝ естество да е неразбираемо, групата " Вагнер " е част от комплицирана мрежа от световни компании (опериращи в редица браншове, като авиация, сигурност, технологии, търговия със артикули, финансови услуги), които са свързани посредством припокриващи се структури на благосъстоятелност и логистични мрежи ", допълват от ведомството.
 Швейцария уголемява глобите против Русия
Швейцария уголемява глобите против Русия

В сходство с деветия пакет от ограничения на Европейски Съюз

Оглавявана от обвързвания с Кремъл предприемач Пригожин, " Вагнер " е учредена през 2014 година Тя е забъркана в спорове в Африка, Латинска Америка и Близкия изток.

Въпреки че Швейцария не е в Европейския съюз, тя се придържа в сходство със глобите на блока против Русия, откакто Москва нахлу в Украйна през февруари предходната година.

Дългогодишната позиция на Швейцария е на непоколебим боен неутралитет.

Въпреки натиска от страна на Киев и неговите съдружници,, които имат швейцарско оръжие, да го изпратят на Украйна.

В сходство с различен ход на Европейски Съюз, Швейцария наложи наказания и на съветската медия РИА , която е част от Patriot Media Group, чийто съвет за настойничество се управлява от Пригожин. Мотивът за наказателните ограничения е " разпространяването на проправителствена агитация и дезинформация ".
 Швейцария влезе в тона на Европейски Съюз и наложи още наказания на Русия
Швейцария влезе в тона на Европейски Съюз и наложи още наказания на Русия

Заради съветската инвазия в Украйна

На 10 април Европейски Съюз наложи възбрана за лъчение и рекламиране на телевизионните канали RT Arabic и Sputnik Arabic. Берн обаче съобщи, че те няма да бъдат блокирани в Швейцария, само че ще бъде въведена възбрана за реклама.

" И двата канала играят значима роля в систематичната интернационална акция на съветското държавно управление за медийна операция и имитация на обстоятелства " , показаха от държавното управление.

Въпреки това Берн счита, че " е по-ефективно да се противодейства на погрешни и нездравословни изказвания с обстоятелства, в сравнение с непосредствено да се не разрешават ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР