Швейцария вече е най-титулуваната държава в женското спускане в алпийските

...
Швейцария вече е най-титулуваната държава в женското спускане в алпийските
Коментари Харесай

Швейцария измести Австрия в спускането на олимпиади

Швейцария към този момент е най-титулуваната страна в женското втурване в алпийските ски на олимпиади, откакто Корин Сутер завоюва златото в Пекин. До момента тя разделяше върха с Австрия с по 5 трофеи в дисциплината, написа.

Шампионки в тази дисциплинираност бяха ставали Хеди Шленегер (1948 г.), Мадлин Шамо-Берто (1956), Мари-Терез Надиг (1972), Микаела Фиджини (1984) и Доминик Гизин (2014, когато раздели първото място със словенката Тина Мазе в Сочи).

Сутер стана и едвам втората в историята на ските, която държи по едно и също време международната и олимпийската купа в спускането. Тя изпревари единствено с 16 стотни шампионката от ПьонгЧанг София Годжа (Италия). До момента сходно посжижение бе правила само легендата Линдзи Вон през 2010 година

Годжа направи и невъзможното да се възвърне от тежка травма, само че трябваше да се задоволи единствено със сребро този път. Бронзът завоюва още веднъж италианка Надя Делаго, която изостана на 57 стотни от Сутер.

Сутер има единствено 4 победи за международната купа, като 3 от тях са в втурване. През 2020 година обаче завоюва дребните кристални глобуси в супергигантския слалом и спускането. През предходната година в Кортина изпревари германката Кира Вайдле с 2 десети и взе международната купа, а трета остана другата звезда на швейцарците - Лара Гут-Бехрами.

Лара не съумя да стане втората в историята с трофеи на втурване и супергитантски слалом от една олимпиада след Микаела Дорфмайстер, като този път даде едвам 16-о време. На 18-о място пък е американката Микаела Шифрин, която кара спускането като подготовка за комбинацията, за която са фаворитки.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР