Швейцария трябва да замрази сметките на руските олигарси в страната

...
Швейцария трябва да замрази сметките на руските олигарси в страната
Коментари Харесай

Полша иска Швейцария да замрази сметките на руски олигарси

Швейцария би трябвало да замрази сметките на съветските олигарси в страната и да конфискува активите им. Това съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки по време на посещаване на швейцарския президент Игнацио Касис във Варшава, оповестява " Ройтерс ".

" Сметките би трябвало да бъдат замразени, активите на съветските олигарси в Швейцария би трябвало да бъдат иззети и аз приканих президента да се погрижи Швейцария да подходи уверено към тази тематика ", разгласи Моравецки на конференция.

Вчера Швейцария разгласи, че е подготвена да посредничи сред Русия и Украйна.

Дни преди този момент украинският президент Володимир Зеленски прикани швейцарския бизнес да престане да си сътрудничи с Руската федерация, а банките да замразят активите на тези, които отприщиха войната.

В края на февруари Швейцария разгласи, че се причислява към глобите на Европейския съюз против руснаци, забъркани в съветската инвазия в Украйна, замразявайки техните активи.

Страната се люшкаше сред проявлението на взаимност със Запада във връзка с това, което тя назовава тежко нарушаване на интернационалното право от страна на Москва, и запазването на обичайния си неутралитет, който съгласно нея може да я направи евентуален медиатор.

Тя обаче беше изправена пред възходящ напън да застане на страната на Запада против Москва и да одобри наказателни наказания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР