Швейцария се присъедини към нарастващ брой страни, които няма да

...
Швейцария се присъедини към нарастващ брой страни, които няма да
Коментари Харесай

Швейцария няма да се включи в пакта на ООН за миграцията

Швейцария се причисли към възходящ брой страни, които няма да подпишат пакта на Организация на обединените нации за миграцията през декември, заяви през днешния ден държавното управление, представено от ДПА.


Правителството сподели, че отсрочва вземането на дефинитивно решение, до момента в който не завърши разискването на въпроса в Народното събрание.
Интересното е, че посланикът на Швейцария в Организация на обединените нации Юрг Лаубер беше един от двамата основни медиатори в договарянията за договаряне на пакта, само че държавното управление не съумя да получи поддръжка за него в страната, отбелязва ДПА.

Страните от Организация на обединените нации се събират на 10 и 11 декември в мароканския град Маракеш за подписването на Глобалния пакт за миграцията.
 До дни ще е ясна позицията на България по Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията До дни ще е ясна позицията на България по Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията
Днес на взаимното съвещание на вътрешната и външната комисия на Народното събрание министрите Екатерина Захариева и Младен Маринов показаха елементи по Гл...

Швейцарските му съперници се притесняват, че в дълготраен проект необвързващите му политически цели може да стартират да се поясняват като правни обвързване. Против пакта е най-голямото политическо придвижване в страната - националистическата Народна партия, а също демократични и десноцентристки парламентаристи.

Глобалният пакт за миграцията има за цел да се оправи с факторите, които карат хората да търсят по-добър живот отвън страните си, да се бори с трафика на хора и да управлява границите, като в същото време пази правата на мигрантите. Документът признава, че миграцията предизвиква проблеми на страните, които одобряват мигранти, само че акцентира също икономическите, обществените и политическите изгоди от търсенето на работа в чужбина.
 И Естония отхвърля да подпише пакта на Организация на обединените нации за миграцията И Естония отхвърля да подпише пакта на Организация на обединените нации за миграцията
Естония се причисли към страните, които отхвърлят да подпишат Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията, откакто през днешния ден държавното управление на балтийската репуб...

Пактът не се занимава с бежанците, които са предмет на обособен документ на Организация на обединените нации, по който се работи.

Отказалите да поддържат пакта страни досега са Австрия, Австралия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Израел, Полша и Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР