Швейцария се превърна в последния осминафиналист на 22-то Световно първенство

...
Швейцария се превърна в последния осминафиналист на 22-то Световно първенство
Коментари Харесай

Швейцария удари Сърбия и оформи 1/8-финалистите в Катар

Швейцария се трансформира в последния осминафиналист на 22-то Световно състезание по футбол в Катар, откакто надигра Сърбия с 3:2 в дуел от група. На стадион " 974 " " кръстоносците " се оправиха със противника в яростен и зрелищен конфликт, минал през два обрата и приключил в последна сметка с триумф на Мурат Якин и компания .
Ремо Фройлер момент след третия гол във вратата на сърбите.
Швейцарците започнаха вихрено мача и още преди да е изтекла и една минута, вратарят на " плавите " Ваня Милинкович-Савич се намеси уверено на два пъти. Отговорът на западните ни съседи не закъсня - изстрел на Андрия Живкович срещна гредата на Грегор Кобел, размени разболелия се титулярен пазач под рамката Ян Зомер. В 20-та минута Швейцария поведе след превъзходен шут на Джердан Шакири, който мина под крайници на плонжиралия Страхиня Павлович и влетя в мрежата на сърбите. Скоро по-късно обаче играчите на Драган Стойкович възвърнаха паритета, когато Душан Тадич центрира точно в наказателното поле, а Александър Митрович не чака втора покана и с глава изравни. Попадението окрили " плавите " и Душан Влахович оформи цялостния поврат с шут по тревата след поредност от неточности на швейцарците. " Кръстоносците " обаче откриха сили да се върнат в резултата в края на полувремето, когато Бреел Емболо засече от близка отдалеченост изострен пас на Силван Видмер.

В началото на втората част Швейцария нанесе пагубен удар на сърбите, когато Шакири подаде меко в наказателното поле, Рубен Варгас отклони елегантно с пета към Ремо Фройлер, който не сбърка за втория поврат в срещата. До края на мача " кръстоносците " стояха доста устойчиво и проведено, неутрализирайки съперника си. В 66-та минута и в добавеното време пристрастеностите на терена се разгорещиха, като в основната роля бе Гранит Джака. Полузащитникът на Арсенал първо насочи непристоен жест към съблекалнята на сърбите, която ги вбеси до краен лимит, а в продължението влезе в спор с Никола Миленкович. Все отново, до червени картони не се стигна, а влезлият от пейката Кристиан Фаснахт можеше да вкара и четвърти гол за Швейцария, само че Милинкович-Савич излезе и го парира. Сърбия не съумя да отвърне на предизвикването и си стегна куфарите за дома, до момента в който футболистите на Якин не престават към елиминациите, където ще срещнат Португалия на Кристиано Роналдо във вторник, 6 декември, от 21:00 часа българско време.
Венсан Абубакар донесе изненадващия триумф над бразилците.
В другия мач от групата Бразилия, който към този момент си бе обезпечил място на осминафиналите, приключи на първата позиция поради по-добрата си голова разлика от швейцарците, откакто позволи късно и изненадващо проваляне от Камерун с 0:1 . Селесао, чийто треньор Тите заложи на някои от запасите си, измежду които Габриел Жезус, Габриел Мартинели и Антони, имаше по-голям надзор върху топката и по-добрите положения пред вратата на африканците, само че се пропука в самия край, когато прецизен бе Венсан Абубакар. За бурната си наслада нападателят получи втори жълт картон и бе изпъден. Бразилия ще играе на осминафиналите с Южна Корея в понеделник, 5 декември, от 21:00 часа българско време.

Програма за осминафиналите на Мондиал 2022 :

3 декември

17:00, Нидерландия - Съединени американски щати

21:00, Аржентина - Австралия

4 декември

17:00, Франция - Полша

21:00, Англия - Сенегал

5 декември

17:00, Япония - Хърватия

21:00, Бразилия - Южна Корея

6 декември

17:00, Мароко - Испания

21:00, Португалия - Швейцария. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР