Швейцария планира да отвори границите си за страните от Европейския

...
Швейцария планира да отвори границите си за страните от Европейския
Коментари Харесай

Швейцария отворя границите си за европейци на 15 юни

Швейцария възнамерява да отвори границите си за страните от Европейския съюз, Европейската асоциация за свободна търговия и Англия от 15 юни, съобщи през днешния ден държавното управление, откакто случаите на ковид понижават, съобщи Ройтерс.
Правосъдният министър Карин Келер-Зутер осведоми сътрудниците си от държавното управление за решението, което отива по-далеч от първичния проект за отваряне на границите със съседите Германия, Австрия и Франция на 15 юни и има за цел да добави още страни до 6 юли.
"Подходът (на правителството) е в сходство с този на доста европейски страни. На неофициалната видеоконференция на вътрешните министри на страните от Шенген в петък доста министри показаха предпочитание за връщане към естественото положение и за унищожаване на инспекциите по европейските вътрешни граници на 15 юни ", беше посочено в изказването.
Миналия месец Швейцария съобщи на своята южна съседка Италия, която има едно от най-високите равнища на заразяване и смъртност от COVID-19 в света, че италианският проект за анулация на граничния надзор от 3 юни е "доста несвоевременен ".
Случаите на ковид в Швейцария набъбнаха с 23 през днешния ден, достигайки общо 30 936. Смъртните случаи са 1660.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР