Швейцария няма да налага на гражданите си да носят задължително

...
Швейцария няма да налага на гражданите си да носят задължително
Коментари Харесай

Маските няма да са задължителни в Швейцария

Швейцария няма да постанова на жителите си да носят наложително защитни маски, когато идната седмица стартира да облекчава рестриктивните мерки поради ковид, съобщи през днешния ден държавното управление, представено от Ройтерс.

Здрави хора няма потребност да носят маски на публични места, разпоредбите за съблюдаване на отдалеченост и миене на ръцете си остават най-хубавата защитна мярка. Все отново в някои сфери евентуално ще са нужни маски и на търговците на дребно в течение на две седмици ще се доставят по един милион маски дневно, означиха управляващите.

Правителството подсети напътствията си към жителите, изключително болните, да си стоят вкъщи, с цел да се предотврати разпространение на болестта.

От 27 април Швейцария подвига някои ограничавания, започвайки с отварянето на фризьорските салони и салоните за хубост. В граничещия с Италия кантон Тичино обаче рестриктивните мерки върху бизнеса ще се запазят до 3 май. Тичино е най-засегнатият ковид регион в страната с една пета от смъртните случаи и 11 % от инфектираните, осведоми Българска телеграфна агенция.

Здравното министерство заяви, че умрелите от ковид през днешния ден са 1217 при 1187 през вчерашния ден. Броят на позитивните проби също се е нараснал - от 28 063 на 28 268.

В последните дни новите случаи понижават, заради което управляващите взеха решение да анулират някои ограничавания от понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР