Швейцария може да прибегне до четиричасови регионални прекъсвания на електрозахранването,

...
Швейцария може да прибегне до четиричасови регионални прекъсвания на електрозахранването,
Коментари Харесай

Страна от Европа се готви за прекъсвания и режим на тока

Швейцария може да прибегне до четиричасови районни спирания на електрозахранването, в случай че енергийната рецесия в Европа докара до дефицит на ток през зимата, съобщи почитан представител на комуналния бранш, представен от Ройтерс.

Страната се приготвя за дефицит на електрическа енергия и газ заради войната в Украйна, вероятни спирания на доставките на газ и възможни проблеми в атомните електроцентрали във Франция, макар че енергийните доставки към този момент са сигурни.

Майкъл Франк, шеф на асоциацията на швейцарските електроенергийни компании, разяснява, че Швейцария възнамерява последователно да вкара все по-строги ограничения за икономисване на сила, в случай че е належащо, заяви БНР.

Правителството ще изиска доброволни стъпки за икономии, като ще се организира осведомителна акция по отношение на това какво следва през идващия месец. След това ръководещите могат да лимитират несъществената приложимост на електрическа сила като осветление на витрини, потребление на мобилни нагреватели или осветяване през нощта, уточни още Майкъл Франк.

В сюжетите в включена и опцията към 30 000 компании да спестят до 30% от потреблението на сила при рисков сюжет. Франк пресметна, че първите три етапи могат да понижат търсенето на електрическа енергия с 25-30%.

В краен случай Берн може да стартира да вкарва режим на тока в обособените райони на страната.

" Трябва да си визиите това като пъзел. Отделни сегменти ще бъдат изключвани от енергийната мрежа за четири часа, след което ще бъдат включвани още веднъж, след което други ще бъдат изключвани ", разясни Франк.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР