Швейцария хвърли най-голямата сензация до момента на UEFA EURO 2020,

...
Швейцария хвърли най-голямата сензация до момента на UEFA EURO 2020,
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Швейцария изхвърли Франция от играта след драма с дузпи

Швейцария хвърли най-голямата сензация досега на UEFA EURO 2020, отстранявайки Франция след 3:3 в постоянното време и 5:4 след дузпи в 1/8-финален конфликт. Харис Сеферович шокира " петлите " в 15-та минута. Два гола на Карим Бензема през втората част обърнаха мача в интерес на символичните домакини. Погба даде добър задатък в 75-та минута след бомбен гол отдалеко. Сеферович върна вярата в 81-та минута. Марио Гавранович прати мача в продължения в първата минута на добавеното време на мача. В продълженията нов гол не падна, а при дузпите Килиан Мбапе беше огромният виновник за отбора си, пропускайки финалната пета дузпа.

Още във втората минута Франция стигна до късмет. Символичните домакини съумяха да насочат удар след по-малко от 90 секунди, само че Рафаел Варан не съумя да нацели вратата след удар с глава.

Въпреки привидно положителния старт, швейцарците съумяха да се нагодят бързо и в 15-та минута съумяха да нанесат удар. След постепенна офанзива на " кръстоносците " Стивън Цубър съумя да центрира прелестно за главата на Харис Сеферович, който с акуратен удар не остави никакви шансове на Юго Лорис за 1:0.

22-та минута момчетата на Дидие Дешан пробваха бързо да върнат паритета. Адриен Рабио напредна по лявото крило, влезе в наказателното поле и центрира, само че Ян Зомер съумя да чукне топката току над главата на Карим Бензема.

Шест минути по-късно Адриен Рабио съумя да създаде мощен снаряд по посока вратата на Зомер, само че стражът съумя да се оправи по отличен метод. До края на частта обаче головите положения за Франция не бяха по никакъв начин доста, а в края на частта Дидие Дешан направи тактическа смяна. За началото на второто полувреме вкара и Кингсли Коман на терена.

Драмата се развихри единствено в границите на 4 съдбоносни минути. В 55-та минута Швейцария пропусна златния си късмет, с цел да разбие френския дух. ВАР върна играта обратно, откакто Бенжамен Павар извърши фаул в наказателното си поле против швейцарски състезател, а съдията отсъди углавен удар. Нервите на Рикардо Родригес обаче не устояха, а Юго Лорис се трансформира в воин, хващайки удара на левия бек от дузпата.

Този пропуск беше осъден по решителен метод. Първо, в 57-та минута, след неточност при изнасянето на топката, Антоан Гризман и Килиан Мбапе съумяха да разиграят по отличен метод, а Карим Бензема не сбърка самичък против Ян Зомер за 1:1.

Нови две минути по-късно нещата за " кръстоносците " станаха привидно необратими. След нова неточност при изнасянето на топката Мбапе още веднъж блесна с пас с пета, а Гризман даде асистенция за Бензема, който от два метра разстояние нямаше по какъв начин да пропусне за 2:1.

В 75-та минута " петлите " привидно съумяха да решат безусловно всичко в дуела. След продължителна офанзива на Франция, Пол Погба си освободи пространство за изстрел от 25 метра, който попадна неспасяемо в скобата на Ян Зомер за 3:1.

Момчетата на Владимир Петкович обаче нямаха никакво желание да се отхвърлят. В 81-та минута, след отлична офанзива и подаване към Кевин Мбабу на десния фланг, бекът съумя да центрира остро за Харис Сеферович, който още веднъж не остави късмет на Юго Лорис за 3:2.

Швейцария обаче не възнамеряваше да бъде спряна и в първата минута на добавеното време съумя да вкара мача в продължения. След подаване на Гранит Джака към Марио Гавранович, стрелецът съумя да излъже майсторски Рафаел Варан и след това препарира Лорис за 3:3. Така мачът влезе в продължения.

В първото такова Адмир Мехмеди и Бенжамен Павар имаха шансове за своите отбори, само че не съумяха да се отбележат. Двуострите дейности продължаваха, като напрежението в тези минути беше голямо.

В 109-та минута, след прекрасен самостоятелен рейд на Канте, топката стигна до Коман, който откри Килиан Мбапе на границата на наказателното поле, чийто удар обаче мина настрана. Минута по-късно младата звезда още веднъж не откри задачата. Оливие Жиру имаше още два шанса до края на продълженията, само че и в двата случай не съумя да вкара. Така се стигна и до едни доста разумни дузпи.

При дузпите бяхме очевидци на 9 следващи маркирани дузпи, преди Килиан Мбапе да види по какъв начин ударът му бе париран от Зомер, с което секторът с почитатели на Швейцария беше хвърлен в възторг, а Франция потъна в същинска тъга.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР