Швейцария гласува на референдум за това дали да приведе законите

...
Швейцария гласува на референдум за това дали да приведе законите
Коментари Харесай

Референдум за оръжията в Швейцария

Швейцария гласоподава на референдум за това дали да приведе законите за оръжията в страната в сходство със законодателството на Европейски Съюз, защото държавното управление предизвестява, че гласуването " не " може да заплаши връзките с блока.
Искането от Европейски съюз швейцарците да затегнат законите си за оръжията, провокира необичаен народен спор за притежаването на огнестрелно оръжие в богатата алпийска нация.
Въпреки че държавното управление предизвести, че новото законодателство е от решаващо значение за страната, която не е член на Европейски Съюз, само че има контракти с блока, предлагането провокира яростен отпор от лобито на оръжията и запалянковците по пукотевица, които събраха задоволително подписи, с цел да провокират гласоподаване под известната система за директна народна власт в Швейцария.
Но най-новите изследвания сочат, че промяната в закона за оръжията ще получи мощна поддръжка с 65% от гласоподавателите.
Брюксел промени личните си закони за оръжията преди две години след вълната от смъртоносни терористични офанзиви в цяла Европа, като наложи забрани върху някои типове полуавтоматични огнестрелни оръжия.
Въпреки че не е член на Европейски Съюз, Швейцария е обвързана с блока посредством набор от комплицирани двустранни съглашения.
Берн предизвести, че гласуването " не " ще докара до изключване на Швейцария от безвизовия район за пътешестване в Шенген, както и от споразуменията от Дъблин, регулиращи процеса на търсене на леговище в Европа.
Това би имало съществени последствия за сигурността, убежището и даже туризма и би коствало на страната " няколко милиарда швейцарски франка всяка година ".
Въпреки това, съперниците на смяната настояват, че държавните предизвестия са " пресилени ". Те считат, че смяната в закона е " диктат от страна на Европейски Съюз ", който влияе на швейцарския суверенитет и ще " заличи правото да има оръжие " в Швейцария.
Силната просвета на револвера в Швейцария е отчасти обвързана с традицията на националната защита, защото множеството швейцарски мъже минават наложителна военна работа на възраст сред 18 и 30 години и им е разрешено да задържат оръжието си, когато се уволнят.
Трудно е да се знае тъкмо какъв брой огнестрелни оръжия са в послание в Швейцария, защото оръжията са регистрирани районно и няма народен указател.
Но съгласно отчет от 2017 година от Small Arms Survey, страната се гордее с 16-та най-висока степен на владеене на оръжие в света, с към 2,3 милиона огнестрелни оръжия измежду цивилните - съвсем три на всеки 10 поданици.
Друг въпрос, подложен на гласоподаване в неделя, е предложение на държавното управление за преразглеждане на корпоративната данъчна система на страната.
Реформата, която ще отстрани някои данъчни преимущества за мултинационалните компании и също ще вкара повече пари в пенсионната система на страната, също наподобява евентуално ще получи утвърждението на гласоподавателите.
Избирателните секции на множеството места ще отворят в 10:00 часа локално време и ще бъдат затворени по обяд, само че множеството хора в алпийската страна гласоподават авансово, а крайните резултати нормално се пресмятат в късния следобяд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР