Швейцария е замразила руски активи за 5,75 млрд. швейцарски франка

...
Швейцария е замразила руски активи за 5,75 млрд. швейцарски франка
Коментари Харесай

Швейцария блокира руски активи за 5,6 млрд. евро

Швейцария е замразила съветски активи за 5,75 милиарда швейцарски франка (5,6 милиарда евро) след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи през днешния ден почитан чиновник на министерството на стопанската система, представен от Агенция Франс Прес.

Сумата от 5,6 милиарда евро включва средства и активи, като да вземем за пример парцели в туристически региони на Швейцария, съобщи Ервин Болингер от Държавния секретариат по икономическите въпроси.

На 28 февруари Швейцария се причисли към глобите на Европейския съюз макар обичайния си неутралитет. Оттогава банките са задължени да рапортуват на Министерството на стопанската система за лица, компании или формирания, които са обект на наказания.

Средствата са замразени, само че не са иззети и остават благосъстоятелност на съответното лице, защото в Швейцария няма правно съображение, което да разрешава конфискация, прецизира Болингер в отчет на швейцарската организация ATS.

Швейцария е извънредно известна измежду заможните руснаци, в това число шикозният ски курорт Сен Мориц, прочут с първокласните си вили. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР