Швейцария е обезпокоена от опасността от дестабилизиране на региона след

...
Швейцария е обезпокоена от опасността от дестабилизиране на региона след
Коментари Харесай

Швейцария иска да посредничи в преговорите между Израел и Палестина

Швейцария е обезпокоена от заплахата от дестабилизиране на района след анексирането от Израел на част от палестинските територии, няма да го признае и е подготвена да посредничи в договарянията сред двете страни, се споделя в известие на държавния уеб страница, предава РИА Новости.
Според изказването, швейцарският президент Симонета Сомаруга е провела телефонен диалог на 29 юни с палестинския президент Махмуд Абас и на 2 юли с израелския президент Риувен Ривлин.
" По време на тези телефонни контакти президентът удостовери готовността на Швейцария да спомага за възобновяването на договарянията сред Израел и палестинската власт, в случай че страните изискат това. Швейцария е подготвена да предложи своите положителни услуги за тази цел ", се споделя в документа.
Според Сомаруга, анексирането на части от Западния бряг е несъвместимо с интернационалното право и ще сътвори спънка за връщането на масата на договарянията за разрешаване на спора в Близкия Изток.
" Президентът удостовери готовността на Швейцария за поощряване на обективен и дълготраен мир сред израелци и палестинци, учреден на правилото на взаимно битие на две страни, ценене на интернационалното право и съответните резолюции на Организацията на обединените народи. Тя съобщи, че Швейцария няма да признае измененията, в случай че не следват съглашението, контрактувано и от двете страни “, акцентира документът.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР