Швейцария е безопасно място за руските олигарси и център за

...
Швейцария е безопасно място за руските олигарси и център за
Коментари Харесай

Швейцария е убежище за руските олигарси

Швейцария е " безвредно място " за съветските олигарси и център за търговия с съветски нефт, въглища и зърно. Това твърди водещата швейцарска неправителствена организация Public Eye.

" От 90-те години на предишния век Швейцария е известно леговище за съветските бизнес магнати, които дължат активите си на безреден преход от планова към пазарна стопанска система и персонална непосредственост с Кремъл ", твърди организацията.

Тя посочва 32 милиардери, близки до Путин, които употребяват Швейцария за осъществяване на бизнес интервенции или опазване на активите си посредством нерегламентирана търговия със артикули и офшорна промишленост. Според организацията 3/4 от всички въглища, изнасяни от Русия, минават през Швейцария, до момента в който държавното управление на страната даже не знае кои съветски производители и търговци на въглища са основани под швейцарска пълномощия.

Подобна е обстановката и с петрола - към 60% от петрола и петролните артикули, изнасяни за Европа от Руската федерация, се продават посредством компании в Женева. В същото време на фона на хранителната рецесия швейцарските фермери получават рекордни доходи от продажбата на зърно.

" Призоваваме Федералния съвет неотложно и напълно да приложи всички наказания, утвърдени от Европейски Съюз против олигарси и съветски енергоносители, и да лобираме в Брюксел да ги разшири до вноса и търговията с газ допустимо най-скоро ", казат от НПО-то Public Eye.

Освен това организацията прикани за основаването на профилиран орган в Швейцария, който да следи за спазването на глобите, наложени против съветската стопанска система.

Миналата седмица страната разгласи, че най-сетне се е включила към шестия пакет от наказания против Русия, който включва петролно ембарго.

Преди дни Федералната разследваща работа на Швейцария заяви, че съветската шпионска активност " процъфтява " в страната след талази от експулсиране на съветски дипломати от европейски страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР