Швейцарецът Роджър Федерер тръгна с лесна победа по пътя към

...
Швейцарецът Роджър Федерер тръгна с лесна победа по пътя към
Коментари Харесай

Роджър Федерер се справи с Петер Гойовчик за 53 минути

Швейцарецът Роджър Федерер потегли с лесна победа по пътя към десета купа от домашния за него шампионат от ATP 500 в Базел. " Маестрото " имаше за противник немския квалификант Петер Гойовчик и завърши със съпротивата му за 53 минути, давайки му общо три гейма за крайното 6-2, 6-1.
 Григор Димитров: Прекрасно е, че отстраних Джумхур в поредни сетове
Григор Димитров: Прекрасно е, че отстраних Джумхур в поредни сетове

Българинът ще изиграе мач №500 в професионалния тенис

Двубоят беше под №1500 в шампионати на АТР за 38-годишния Роджър. Той доминираше по всички индикатори, приключи с 12 аса и завоюва 82% от точките на първи сервис.

" Мисля, че направих добър мач. Не ми лиши доста време, с цел да привикна с изискванията. Знаех, че противникът ми е рисков, изключително на закрито. Той изигра няколко страхотни квалификационни мача, тъй че знаех, че ще бъде мъчно, изключително след лесната му победа над Карлович ", показа Федерер след успеха.

Швейцарецът е деветкратен първенец в Базел, където се е изявявал като подавач на топки в детските си години. " Маестрото " от дълго време се класира за финалите в Лондон и ще взе участие за рекорден 17-и път. На 1/8-финала той ще срещне спечелилия от мача сред Раду Албот и Душан Лайович. След това Роджър може да се изправи против сънародника си Стан Вавринка, който би трябвало да се наложи над уругваеца Пабло Куевас и да се оправи с спечелилия от дуела Франсис Тиафо (САЩ) - Даниел Еванс (Великобритания).

№2 в схемата е германецът Александър Зверев, имащ за първи противник Тейлър Фриц (САЩ). №3 е Стафанос Циципас (Гърция), който е в горната част на схемата и може да срещне Федерер на 1/2-финал, а №4 е Роберто Баутиста Агут (Испания).

В останалите мачове от първия ден се получиха следните резултати:

Хенри Лааксонен (Швейцария) - Беноа Пер (Франция, №8) 6-3, 7-5

Ян-Ленард Щруф (Германия) - Миомир Кецманович (Сърбия) 6-4, 6-2

Алекс де Минор (Австралия, УК) - Уго Делиен (Боливия) 6-1, 7-5

Схемата е Базел е за 32 тенисисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР