Швейцарецът Роджър Федерер спечели днес 98-ата си титла от ATP,

...
Швейцарецът Роджър Федерер спечели днес 98-ата си титла от ATP,
Коментари Харесай

Федерер триумфира с 98-а титла в Щутгарт

Швейцарецът Роджър Федерер завоюва през днешния ден 98-ата си купа от ATP, откакто на финала на шампионата в Щутгарт победи канадеца Милош Раонич с 6-4, 7-6 (3).

36-годишният Федерер още веднъж показва солидна игра на личен сервис, като отрази и двете благоприятни условия за пробив на противника, а от своя страна съумя да пробие един път Раонич, който не бе изгубил нито един път сервиса си по пътя към финала.

Този пробив бе задоволителен за лидера в схемата, с цел да взема първата част, а във втората се стигна до тайбрек, в който швейцарецът се наложи със 7-3 и затвори мача след час и 18 минути игра. По този метод Федерер записа 11-а победа от 14 срещи с Раонич.

Още с успеха си през вчерашния ден над Ник Кирьос Федерер си обезпечи и завръщане на върха на международната класация в понеделник, като ще измести от първото място Рафаел Надал.

Роджър Федерер печели за първи път шампионата по тенис на трева от категория „ АТР 250 “ в немския град Щутгарт с награден фонд 656 хиляди евро, като се чака да се стреми към 9-а купа на „ Уимбълдън “ идния месец.

Следващата седмица швейцарецът играе в Хале, където е първият подложен в схемата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР