Швейцарецът Роджър Федерер се завръща на корта през тази седмица

...
Швейцарецът Роджър Федерер се завръща на корта през тази седмица
Коментари Харесай

Федерер амбициран за титла в Щутгарт и нов световен връх

Швейцарецът Роджър Федерер се завръща на корта през тази седмица за началото на сезона на трева и в търсене на първото място в международната класация. Федерер е подложен под номер 1 на шампионата в Щутгарт, а край в немския град ще му подсигурява, че той още веднъж ще се изкачи на върха в класацията на АТР, откъдето ще измести новия първенец на " Ролан Гарос " Рафаел Надал (Испания).

First training for Roger #Federer @MercedesCup #atpstuttgart pic.twitter.com/KcsbwF4ecq
— Henrike Maas (@HenrikeMaas) June 10, 2018

36-годишният швейцарец по традиция пропусна сезона на алено, като за последно игра през март на шампионата " Мастърс " в Маями. За Федерер това ще бъде трето присъединяване в Щутгарт, като през 2016 година той отпадна на полуфиналите от Доминик Тийм, а през предишния сезон позволи проваляне на старта от представителя на домакините Томи Хаас.

Meanwhile in Stuttgart... the arrival of the King of Grass! Roger Federer is back! @MercedesCup pic.twitter.com/buz0YxHMU2
— Florian Heer (@Florian_Heer) June 10, 2018

" Никога не е елементарно, изключително на трева. Разиграванията са къси, няколко точки вземат решение. Така се случи преди две години против Доминик Тийм, а през предишния сезон изгубих от Томи Хаас, откакто имах мачбол ", разяснява Федерер, който има рекордна успеваемост на трева в Откритата епоха на тениса със 164 победи в 188 мача.

Швейцарецът ще стартира непосредствено от втория кръг в сряда против спечелилия от дуела сред представителя на домакините Михаил Зверев и руснака Михаил Южний.

Roger Federer and Rafael Nadal have won the last SIX Grand Slams! #Fedal pic.twitter.com/AUrjTl4qxe
— Tennis Memes (@ATPWTAMemes) June 10, 2018

" Завръщам се на корта и ще дам най-хубавото от себе си, с цел да стигна допустимо най-далеч в шампионата през тази година. Най-важен ще бъде първият мач, тъй като не съм играл от три месеца, тъй че ми липсва малко игровата процедура. Бях много зает отвън корта през тези три месеца. Прекарах известно време с моето семейство и направихме страхотна отмора. След това бях зает с моята Фондация в Замбия. Естествено не пропуснах да упражнявам на корта и във фитнеса. Сега нямам самообладание да заиграя още веднъж. Последните няколко седмици бяха малко скучни, тъй че желая мачове, а освен тренировки ", разяснява Федерер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР