Швейцарецът Роджър Федерер е най-великият тенисист за всички времена, но

...
Швейцарецът Роджър Федерер е най-великият тенисист за всички времена, но
Коментари Харесай

Федерер е най-великият в историята, смята Тони Надал

Швейцарецът Роджър Федерер е най-великият тенисист за всички времена, само че настоящият лидер в международната класация Новак Джокович от Сърбия остава по-труден противник за Рафа Надал, разгласи чичото и някогашен треньор на испанеца Тони Надал.

Федерер, който ще навърши 39 години през август, е спечелил рекордните 20 трофеи от огромния шлем, с една повече от Надал, който през идващия месец ще навърши 34. Джокович, който е най-млад от тримата и в петък ще навърши 33, пък има 17 трофея от мейджърите.

" За мен Федерер е прелестен тенисист. Обичам доста да го виждам. Ако не бях чичо или треньор на Рафаел, щях да желая Федерер да печели всички мачове. Харесвам играта му. Той е доста грациозен, само че също по този начин и извънредно ефикасен ", разяснява Тони Надал.

" Федерер е най-хубавият за всички времена, малко след него са може би Род Лейвър или Рафаел. Но в този миг Федерер е най-великият ", добави той.

Джокович изглеждаше несломим при започване на този сезон, който беше пресечен през март поради пандемията от ковид. Той завоюва АТР къп със Сърбия, по-късно победи за осми път на Откритото състезание на Австралия, а в Дубай през февруари подвигна купата, продължавайки серията си на 21 следващи победи през 2020 година. Сърбинът има леко предимство в директните мачове против Надал с 29 триумфа в 55 срещи.

" За нас постоянно е било доста мъчно да играем против Джокович. И тук не става въпрос за това кой е по-добър. За нас, когато играехме с Федерер, имахме концепция по какъв начин да го победим. Преди да излезем на корта знаехме какво би трябвало да направи Рафаел. Срещу Джокович, обаче, доста пъти нямахме визия какво да чакаме и по какъв начин да се противопоставим. За мен това е по-сложно. Затова избрах да играем против Федерер ", изясни Тони Надал.

Рафаел Надал, който от началото на сезон 2018 се приготвя под управлението на Карлос Моя след отдръпването на Тони Надал, има 24 победи в 40 мача против швейцарския си противник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР