Швейцарецът Марко Одермат спечели златния медал в спускането за мъже

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели златния медал в спускането за мъже
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели световната титла в спускането

Швейцарецът Марко Одермат завоюва златния орден в спускането за мъже на международното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел.

Лидерът в класирането за Световната купа направи безгрешно каране по пистата " Еклипс " над Куршевел и финишира за 1:47.05 минути, с цел да завоюва първата международна купа в кариерата си.

Втори на 0.48 секунди остана норвежецът Александър Омод Килде, който бе считан за огромния любимец в конкуренцията предвид на извоюваните от него пет спускания през сезона.

Изненадващ обаче бе бронзовият медалист. Това е канадецът Камерън Алекзандър, който остана на 0.89 секунди от първенеца Одермат.  25-годишният Алекзандър има единствено четири влизания в топ 15 в кариерата си.

Австриецът Марко Шварц приключи на четвърто място на 0.93 секунди от Одермат и бе последният, който остана на по-малко от секунда от спечелилия. Шестицата допълниха първенецът от супергигантския слалом Джеймс Крауфорд от Канада и представителят на домакините от Франция Максенс Мюзатон.

Крайно класиране в топ 6 в спускането при мъжете на международното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел:
1. Марко Одермат (Швейцария) - 1:47.05 минути
2. Александър Омод Килде (Норвегия) - 1:47.53 минути
3. Камерън Алекзандър (Канада) - 1:47.94 минути
4. Марко Шварц (Австрия) - 1:47.98 минути
5. Джеймс Крауфорд (Канада) - 1:48.06 минути
6. Максенс Мюзатон (Франция) - 1:48.13 минути
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР