Швейцарецът Карим Даук и французинът Артур Ледаин са големите победители

...
Швейцарецът Карим Даук и французинът Артур Ледаин са големите победители
Коментари Харесай

Швейцарец и французин са победителите в дисциплината хек на мрежа на Световното първенство по футбег

Швейцарецът Карим Даук и французинът Артур Ледаин са огромните спечелили при мъжете в дисциплината хек на мрежа на международното състезание по футбег, което приключи нощес в столичната зала " София ". Двамата взеха по два златни медала, като единият завоюваха в тандем в конкуренцията на двойки.
Същевременно Даук победи в шампионата на сингъл, а Ледаин взе златото на смесени двойки в тим с канадката от Монреал Мауд Ландревил. При дамите международен първенец на сингъл е друга представителка на Канада - Марлен Демю. Ландревил и Демю взеха купата и в отборната конкуренция при дамите.
Любопитно е, че бронзовият орден на сингъл при мъжете завоюва живата легенда на футбега Кени Шулц от Съединени американски щати. Той има съществена заслуга за развиването на този спорт в родината му, а след това и по света. 52-годишният американец има 45 международни трофеи във витрината си от другите дисциплини на играта, като всички без една съумява да завоюва до 1996 година.
Най-добро класиране от българите направи Росен Русев, който приключи осми на сингъл. В конкуренцията на двойки старозагорецът, в тандем със съгражданина си Иван Станев, приключи на шесто място в крайното класиране.
39-ият международен шампионат по футбег се организира в столичната зала " София " от 22 до 28 юли. Събитието се провежда взаимно от компанията " Спортс Мениджмънт България " и най-големия клуб в страната в този тип спорт Urban Komba Footbag. В шампионата участваха общо 80 състезатели от 15 страни.
Световният шампионат се организира в две съществени посоки - фрийстайл и хек на мрежа. Във фрийстайла всеки играч показва своя хореография от разнообразни трикове и комбинации с тях на фона на определена от него музика. Хекът на мрежа е спорт, който се играе на сингъл или от тимове по двама индивида на игрище за бадминтон, където играчите удрят хека единствено с крайници (от коляно надолу). При игра от двама общият брой удари на тим е три, като състезател няма право на два поредни удара и няма право да задържа хека. При единици оптималният брой удари на човек е два. Освен ударите от ниска позиция на хека, играчите извършват атрактивни забиващи и блокиращи комбинации, което прави този спорт извънредно зрелищен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР