Швейцарецът Даниел Юл спечели слалома от Световната купа по ски

...
Швейцарецът Даниел Юл спечели слалома от Световната купа по ски
Коментари Харесай

52 години по-късно: Швейцарец спечели слалома в Кицбюел

Швейцарецът Даниел Юл завоюва слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Кицбюел.

26-годишният Юл бе втори в първия манш и след четвърто време във втория стигна до успеха с общо време 1:41.50 минута. За него това е трети триумф през януари и четвърти в кариерата за Световната купа.

Юл е едвам вторият швейцарец и първи от 52 години насам, който печели слалома в Кицбюел, след Доменг Гжованоли през 1968 година

Снимка: Reuters

Втори на 12 стотни зад спечелилия остана представителят на домакините Марко Шварц, а трети се подреди миналогодишният отличник Клеман Ноел (Франция) с пасив от 37 стотни.

Изненадващият водач след първия манш Лукас Браатен от Норвегия раздели четвъртото място със сънародника си Хенрик Кристоферсен. Двамата са на 49 стотни от спечелилия, а 19-годишният Браатен даде 18-о време във втория манш. Все отново той записа най-хубавото класиране в кариерата си за Световната купа.

Българите Алберт Попов и Камен Златков не съумяха да се класират за втория манш, откакто не откриха място в първите 30. Попов приключи на 32-о място с време от 52.02 секунди, а Златков позволи неточност и не съумя да финишира.

Кристоферсен се завърна на върха в генералното класиране за Световната купа със 741 точки, следван от сънародника си Александър Аамод Килде със 700 точки и Матиас Майер (Австрия) с 692 точки. Алберт Попов е 80-и с 55 точки.

В подреждането за дребната международна купа в слалома води Кристоферсен с 452 точки, пред Даниел Юл с 435 точки и Клеман Ноел с 400 точки. Попов е на 30-а позиция с 55 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР