Швеция трябва да се подготви за хиляди смъртни случаи от

...
Швеция трябва да се подготви за хиляди смъртни случаи от
Коментари Харесай

И шведският премиер обърна палачинката: Ще броим мъртвите с хиляди

Швеция би трябвало да се приготви за хиляди смъртни случаи от новия ковид, предизвести министър председателят Стефан Льовен, представен от ДПА.

"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме готови за това ", сподели Льовен в изявление за шведския ежедневник "Дагенс нихетер ". Той акцентира, че пандемията от ковид ще продължи "месеци, не седмици ", и прикани "да не бъде свалян гардът ".
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен загатна опита на други страни и степента на разпространяване на вируса в Швеция. Що се отнася до определената от държавното управление тактика да не вкарва наложителни строги ограничения за изолираност, шведският министър председател призна, че "това значи също, че ние ще имаме повече доста заболели хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме доста повече мъртви ".

По последни данни в 10-милионна Швеция има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия ковид и 358 умряли.

"Мисля, че (шведският метод към кризата) не трябва да бъде преувеличаван прекомерно доста ", сподели още Льовен. Той се аргументира, че "всички страни обмислят по какъв начин да наложат обществено разграничаване и да укрепят здравната си система. Ние го вършим по разнообразни способи, от време на време сме на разнообразни стадии (от епидемията). "

Кризата не се отнася единствено до броя хора, които ще се нуждаят от здравна помощ, само че и до икономическите последствия, акцентира шведският министър председател. Той означи, че с изключение на до епидемиолози, държавното управление се е допитало и до икономисти по какъв начин да бъдат смекчени последствията за стопанската система и заетостта, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР