Швеция трябва да се подготви за хиляди смъртни случаи от

...
Швеция трябва да се подготви за хиляди смъртни случаи от
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция към сънародниците си: Подгответе се за хиляди смъртни случаи от COVID-19

Швеция би трябвало да се приготви за хиляди смъртни случаи от новия ковид, предизвести министър председателят Стефан Льовен, представен от ДПА.

" Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме готови за това ", споделя Льовен в изявление за шведския ежедневник " Дагенс нихетер ". Той е подчертал, че пандемията от ковид ще продължи " месеци, не седмици " и прикани " да не бъде свалян гардът ".
Трагичен връх в Съединени американски щати: 1480 жертви за 24 часа от COVID-19 С това общият брой на умрелите от вируса в Съединените щати към този момент е 7406 по данни на Университета "Джон Хопкинс "
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен загатна опита на други страни и степента на разпространяване на вируса в Швеция. Що се отнася до определената от държавното управление тактика да не вкарва наложителни строги ограничения за изолираност, шведският министър председател призна, че " това значи също, че ние ще имаме повече доста заболели хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме доста повече мъртви ".

По последни данни в 10-милионна Швеция има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия ковид и 358 умряли.

" Мисля, че (шведският метод към кризата) не трябва да бъде преувеличаван прекомерно доста ", сподели още Льовен. Той се аргументира, че " всички страни обмислят по какъв начин да наложат обществено разграничаване и да укрепят здравната си система. Ние го вършим по разнообразни способи, от време на време сме на разнообразни стадии (от епидемията). "

Кризата не се отнася единствено до броя хора, които ще се нуждаят от здравна помощ, само че и до икономическите последствия, акцентира шведският министър председател. Той означи, че с изключение на до епидемиолози, държавното управление се е допитало и до икономисти по какъв начин да бъдат смекчени последствията за стопанската система и заетостта.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 498 13 14 34 Света 1130088 13445 60107 234023 Заразени* Нови Починали България 498 13 14 Света 1130088 13445 60107
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР