Швеция ще експулсира трима чуждестранни граждани, сред които един имам

...
Швеция ще експулсира трима чуждестранни граждани, сред които един имам
Коментари Харесай

Швеция ще експулсира ислямски проповедник иракчанин

Швеция ще експулсира трима задгранични жители, измежду които един имам от Ирак, обвинени в ислямизъм, съобщи Франс прес.

Имамът Абу Рад от джамията в Йевле, Източна Швеция, бе задържан дружно със сина си в края на април от службата за битка с тероризма.

Според шведското национално радио третият човек е имам от Умеа, Северна Швеция.

53-годишният Абу Рад, чието публично име е Рияд Абдулкарим Джасим, от години е в полезрението на управляващите поради съмненията, че оказва въздействие върху салафистките среди.

Той разгласява през 2014 година в профила си във Facebook известие, в което приветства завладяването на Мосул, Северен Ирак, от терористичната организация "Ислямска страна ", отбелязва шведският ежедневник "Експресен ".

Експулсирането му бе постановено по силата на закон, който разрешава сходна мярка в случаите, когато задгранични жители са опасност за "сигурността на страната " или се допуска, че могат "да извършат терористични набези или да вземат участие в такива ".

Според шведските медии Абу Рад и фамилията му напуснали Ирак през 1991 година След няколко години на престой в Саудитска Арабия, той и синът му получили през 1998 година позволение за престояване в Швеция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР